Vi taronja |
He estat llegint i he trobat dos tipus d'aquest vi: un degut al color, i l'altre perquè es fa la criança amb pells de taronja:
A) El vi taronja, també anomenat "vi ambar":
Aquest estil de producció és justament tot el contrari de la filosofia que es fa al rosat (recordem que era retirar ràpidament el raïm negre de la seva pell, deixant al vi amb una tonalitat lleugerament rosada)
Aquest vi taronja és vi elaborat amb varietats de raïm blanc que ha passat algun temps de maceració en contacte amb pells. Així agafen un color "taronja", és a dir, més fosc que els blancs pel contacte amb els pigments de les pells.
Sols es parctica a la república caucàsica de Geòrgia . Les varietats comunes de raïm usades en la seva producció són Mtsvane i Rkatsiteli.
B) Vi Taronja del Comtat de Huelva
Llarga criança del vi amb les pells de taronja |
Si voleu més informació podeu llegir el post anterior on s'explica la DO Vino Naranja Condado de Huelva:
http://nohihanous-vinsicaves.blogspot.com/2012/03/do-vino-naranja-del-condado-de-huelva.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada