diumenge, 22 d’abril del 2012

Núa Reserva 2006

Un vi 100% Ribera del Duero.
Un vi que quan el vam obrir, directament, no ens va agradar.
No vaig decantar-lo, però si el vaig deixar destapat un parell de dies.
El resultat: dos vins completament diferents.
El primer un vi estringent, tancat, inclús en boca sensacions d'amargor.
Un copr obert, un vi purament de la Ribera, aromes de fruita madura, intens, un toc fumat.
En boca un vi dels potents: bon equilibri entre cos, tanins i acidesa. I un bon final en boca.


Identificació:

Nom:         Núa Reserva 2006
Bodega:      Marqués de Velilla
Lloc:          La Horra (Burgos)
Web:          www.marquesdevelilla.com
DO:           D.O.Ribera del Duero
Varietats:    100% Tinta Fina


Dades d'interés...del celler


Nota de tast:

- Color: V
ermell granat de molt bona capa, amb reflexos del mateix to en el seu rivet extern.
- Olor: Al nas es mostra amb una bona intensitat aromàtica. La trobada olfactiu està marcat per un grat record especiat i de muntanya baixa, que dóna pas a elegants i fines notes de fruits vermells confitats sobre un fons de subtils fumats.
- Sabor: Carnós i ben estructurat en boca, amb un taní de fruita llaminer que produeix un pas vellutat, proporcionant un grat degustar pel just equilibri entre acidesa, cos i alcohol. Final llarg en el qual reapareixen les notes especiades i fruiters al costat del sedós record dels seus amables tanins.

Elaboració:

El retorn d'un 'ribera' d'excepció
Negre elaborat a partir de la selecció de les millors vinyes que domina la signatura Marquès de Velilla a la DO Ribera del Duero.
Marquès de Velilla és propietària d'una de les finques més desitjades de tota la Ribera del Duero, situada entre Roa i La Horra, i s'està llaurant una trajectòria envejable en el sector del vi nacional. En ple cor de la zona de producció, al lloc reconegut pels experts com la "milla d'or", s'assenta la casa al costat de il · lustres veïns de la talla de Vega Sicília, Pingus, Comtat de Haza o Aalto.
Marquès de Velilla també dedica un mim especial a la part enològica. Les seves instal·lacions compten amb les últimes tecnologies en vinificació al servei de la cura vinya, disposant a més d'un completíssim parc de bótes perfectament condicionat d'humitat i temperatura per a la assossegada criança dels seus vins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada