dimecres, 28 de setembre del 2011

Pago de los Capellanes Criança 2007

Avui volia introduïr un vi de la Ribero del Duero, una de les meves preferides, i he triat un dels vins que més m'agraden i més "carinyo" li tinc, es tracta del Pago de los Capellanes Criança.

Per mi, és una icona del gust que tenen els vins a la DO Duero.
Amb cos, però no molt, equilibrat.
Mescla de fruita, tanins de la pulpa i de la fusta en una armonia perfecta, així com l'acides. En boca perdura totes aquestes sensacions....ooohhh!!

Pago de los Capellanes també té la versió jove, amb un toc de barrica de 5-6 mesos que també està molt bé. La versió reserva s'incrementa totes aquestes característiques i per supost, el preu.

Espero que vos agrade.


Dades tècniques:

Identificació:

Nom:         Pago de los Capellanes Crianza 2007
Bodega:     Pago de los Capellanes
Lloc:          Pedrosa de Duero (Burgos)
DO:           Ribera del Duero
Varietats:    90% Tinta Fina
                 10% Cabernet Sauvignon

Dades d'interés......


Verema seleccionada 5.000 kg / ha.

S'inicia la verema a primers d'octubre començant amb les parcel més madures. 

A l'entrada del raïm al celler, es tracten per separat les dues varietats Tinta Fina 90%, Cabernet Sauvignon 10%, se sembren els dipòsits amb llevat autòctona (peu de cuba) i s'inicia la fermentació alcohòlica. 
Durant el encubat, 30 dies, es realitzen muntats i "bazuqueos" diaris controlant densitat, temperatura i evolució de la població de llevats. Al final d'aquesta fermentació, es sagnen els dipòsits i es duen a malolàctica.

L'inici de la fermentació malolàctica es realitza sense addició de bacteris i es controla la temperatura a 20 ºC durant un període de 22 dies, controlant els índexs d'àcid màlic i àcid làctic. Quan l'àcid màlic està per sota de 0,1 g/L es fa el "trasiego" separant les mares i sense filtrar ni clarificar ni passar per fred es porta directament el vi a barriques.

Durant dotze mesos el vi reposa en barriques noves i seminoves (mai més grans o més velles de tres anys) de Roure Francès i al cap d'aquest període, es porta a dipòsit per homogeneïtzar, únicament es filtra per plaques (de porus obert) i es s'embotella.

El Criança reposa durant dotze mesos en ampolla abans de sortir al mercat.


Fitxa de tast:

- Color: guinda molt intens brillant, amb rivets cardenalicis encara

- Olor: Al nas és molt franc amb un bon equilibri fruita-fusta, en el qual es fonen els tons làctics i de vainilla amb fruita ben madura, fruits negres i del bosc. Sobresurten notes de cuir i regalèssia pròpies de l'acoblament del Roure Francès amb els aromes varietals.

- Sabor: El pas de boca és suau, però omplint el paladar d'equilibrats sabors (en els que es repeteixen les sensacions nasals) i percebent també uns tanins fins que contribuiran a allargar la seva vida, per acabar amb un final de boca i un postgust llargs i molt elegants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada