dimecres, 25 d’abril del 2012

Corazón Loco - Tinto 2010

Don Andrés, Sweet Iniesta, Lo puto gusilus, Lo bo d'Iniesta, el de Fuentealbilla....en resum ANDRES INIESTA, que a més de ser un grandíssim jugador de futbol, ara fa VI.

Ens agrada el futbol, ell i el vi!!
Per tant, lo nostre blog no podia deixar de comprar la primera anyada de la Bodega Iniesta.

Aquest gran petit home ha fet una bodega al seu poble natal Fuentealbilla.
Em sembla fantàstic, que un personatge així pugui fer tant pel seu poble. He llegit que és un projecte familiar de fa anys. Fer vi al teu poble, per mi, tot un honor!!
La primera anyada és del 2010, comercialitzat a mitjans del 2011.

Té dos marques:
- Corazón Loco de l VdlT de Castilla: Blanc, rosat i negre
- Finca El Carril de la DO Manchuela: Blanc jove, blanc en barrica (amb el nom de la seva filla Valeria) i negre.

Avui parlarem del Corazón Loco Negre 2010
Un vi fet amb Tempranillo i una mica de Graciano, que li dona aromaticitat.
Qualitat-preu és molt correcte, a més de la gràcia que fa que és de l'Iniesta.

Un vi correcte que es pot trobar per menys de 6 euros.
Pot ser li falta més untuositat, segurament les pròximes anyades guanyarà qualitat.


Identificació:

Nom:         Corazón Loco - Tinto 2010
Bodega:      Boda Iniesta
Lloc:          Fuentealbilla (Albacete)
Web:          http://bodegainiesta.es
DO:           VdlT Castilla
Varietats:    Tempranillo 
                 Graciano

Nota de tast:
- Color: roig violeta de capa alta
- Olor: aromes característics del tempranillo, records a fruites rojes
- Sabor: primer cop sec, pas en boca potent, pot ser falta pulir la tanicitat.


Dades d'interés...del celler:


Tast:
La finor i sinceritat del ull de llebre es complementen perfectament amb una "casta" tan original com el graciano que aporta al conjunt frescor, fruites silvestres i toc elegants de fenc tallat i herbes aromàtiques que al final culminen amb unes sensacions en boca, molt fresques i persistents

Elaboració:

Fermentació 21 dies amb llevat seleccionat, temperatura de fermentació controlada. Una setmana de maceració prefermentativa després de pas per "Boreal" a 5ºC 
Maceració-fermentació durant 2 setmanes.
Maridatge: Vi ideal per a carns vermelles, formatges semi-curats, tot tipus d'embotits.
Recomanacions: Conservar a temperatura constant i inferior a 16ºC. Humitat de 70-75% i foscor. Temperatura de servei: 16ºC
 

La vinya:
Orientació: Sud-oest
Altitud770 m d'altitud
ClimaCaràcter mediterrani, amb molta diferència de temperatura dia/nit per la seva altitud. 3000h sol/any.
Pluviometria anual: <400 mm.
Varietats de raïm: Tempranillo i graciano
Edat dels ceps: Entre 5 i 30 anys
Estil de poda: cordó royat
Tècniques de cultiu: Maquinària agrícola adaptada a l'orografia.
IrrigacióNomés en casos extrems i estats fenòlics concrets.
Data de verema: Setembre 10
Fermentació25 oc en dipòsits d'acer inox.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada