dijous, 1 de setembre del 2011

Verdejo

Comencem este Blog de vins parlant del Verdejo de Rueda.

El verdejo és un raïm blanc d'Espanya. També el podeu trobar amb els següents noms:
- Gouveio
- Verdeja
- Verdlho
- Boto de Gall Blanc

Es un raïm de gran qualitat, de les millors que té l'estat espanyol.
Petit de color groc

Produeix vins molt aromàtics, amb cos, suaus i glicèrics, equilibrada acides i amb un petit toc amarg.

Per tal d'evitar l'exessiva oxidació, se sol recolectar per la nit, per tal de minimitzar la Tª a la arrivada a bodega (nocturna 12-15ºC aprox, i diurna 25-30ºC aprox).

A Valladolid, i concretament, a Rueda, és troba la gran part d'aquest raïm.
De fet, la D.O.Rueda té que tindre com a mínim el 50% d'aquest Verdejo (la resta pot ser Sauvignon Blanc i/o Macabeu).
Si a més a més, tenen la denominació Verdejo, ha de tenir, al menys, el 85% (generalment són monovarietals, ie, al 100%)
En el passat va arrivar a ser la base de vins semblants al Jerez, amb llarga criança en barrica de roble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada