Possiblement el raïm més famós del món. Cabernet Sauvignon es cultiva en quasi totes les parts on hi han vinyes.
És un vi originari de Bordeus, a França.
Però com ja he dit, es produeix i conrea en molts altres països del món, ja que és un tipus de vi que no ofereix resistència a la collita, en general és conreat en diferents tipus de clima.
Es caracteritza pel seu potent aroma a grosella.
Dades mes tècniques......
Raïms petites de pell gruixuda i sucosa componen els raïms compactes d'aquest vi vermell intens amb matisos foscos més aviat blavosos.
Quan de deixar-los envellir es tracta, el Cabernet es glorifica intensament en cellers de roure on adquireix un complex sabor fruiter imponent i de major concentració.
D'altra banda, la gran quantitat de tanins que té el Cabernet permet que l'hi barregi amb altres raïms donant lloc a varietats exquisides com el Cabernet - Merlot, o Cabernet - Shiraz, i fins i tot sol barrejar també amb el seu germà el Cabernet Franc.
Generalment l'hi recomana per acompanyar carns, estofats, pastes i guisats, i tot i que sap tenir un sabor picantó en boca, no roman massa temps el gust al paladar.
El Cabernet Sauvignon sol ser un vi de bon cos i fort, té colors intensos i una aroma fruitera combinat algunes vegades amb fragància de cafè.
De color intens i cobert, són tànics en la joventut, però, quan s'obren, desenvolupen una gamma inconfusible d'aromes florals (violeta, rosa), fruiters (nabius, cassis, gerds, móres) i vegetals (pebrot verd, cafè sense torrar, sense oblidar també la complexitat que podem obtenir amb almenys un primer pas per botes).
La temperatura ideal per assaborir aquest vi de primera qualitat oscil.la entre
- 16 graus a 18 graus per al jove
- 18 i 20 per a les criances
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada