Les Pàsqües de 2010 van anar de casa rural a la Vilella Baixa i aprofitant la zona, vam visitar cellers del Montsant i Priorat.
El primer celler va ser al Masroig, al Celler El Masroig, una cooperativa agrícola que compta prop de 500 Ha de vinya pròpia, totes de la DO Montsant, sent el celler més gran d'aquesta DO.
La seva fundació es remunta a inicis del segle XX, concretament a l’any 1917.
Les Vinyes:
- 2,5 milions de kg de verema repartits entre les varietats samsó, ull de llebre, garnatxa negra i syrah.
- El sòl predominant d’argila vermella és un important factor que influeix en la qualitat del raïm. La llum del sol reflectida per la terra vermella sobre els raïms contribueix de forma efectiva en el procés de maduració del fruit.
Gis i Ramon a la sala de cates |
El celler |
A més de vi, fan oli dints de la denominació de Siurana.
Destacar que la visita és molt complerta, fas una cata a mitja visita i recordo que passes pels antincs trulls, que estan "re-dissenyats".
A continuació una mosta de les varietats de vins que fan.
Recordo que venien uns econòmics Bag in Box de 3 litres, o sigui, 4 ampolles en un gran tetabrick.
El criança qualitat-preu es idoni.
Vos deixo els links de tots els vins que fan:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada