diumenge, 16 de desembre del 2012

TERN - Garnatxa Blanca 2011


Tern Garnatxa Blanca 2011: són del Celler Tern, un petit celler creat ara fa 2 anys amb molta il·lusió i energia. El formen 3 joves, una convinació perfecta per fer vins: un agricultor, un cellerer i un enòleg.
La seva filosofia: crear vins que expressin el terroir característic de la Terra Alta. Podeu imaginar-vos que les garnatxes són la base d'aquest celler.

Van començar al 2010 fent unes 1.000 ampolles de blanc amb garnatxa blanca i unes 450 de negre fer amb garnatxa i syarh.
Al 2011 van arrivar a les 3.700 ampolles del Tern Garnatxa Blanc i 2.550 del Tern Garnatxa negra i Syrah.
La producció de 2012 ronda les 8.000 ampolles, incloent la carinyena al negre Tern i també un monovarietal de Syrah.

La Garnatxa Blanca ha rebut un 9,56 a la Guia de Vins de Catalunya 2013, entrant dints del grup dels millor vins i caves.
Un vi molt aromàtic, ben estructurat, entrada fresca i untuosa a la vegada. 
Un terç fermentat en bota de roure francès i la resta en inox, uns 15 dies en temperatura controlada.
Com ja sabeu, la Terra Alta està considerada com la millor Garnatxeta Blanca que hi ha, així podeu pensar que aquesta ampolla, expresa la Garnatxa en tota la seva plenitut.



Identificació:
Nom:         TERN - Garnatxa Blanca 2011
Bodega:     TERN Obrador de Vi
Lloc:          Batea (Tarragona)
Web:          www.ternobradordevi.com 
DO:           D.O.Terra Alta 
Varietats:   100% Garnatxa Blanca


Dades d'interés...del celler

Nota de tast:

- Color: color groc lleuger amb un reflex verdós suau.
- Olor: mostra una intensitat molt bona a copa parada, amb notes de flor blanca i fruita dolça també blanca, pera sobretot. Un cop s’agita la copa sorgeix una capacitat aromàtica excel·lent i mostra la fruita blanca, abans esmentada, amb notes cítriques i fins i tot, una mica tropicals. Al cap d’una estona, quan el vi es va obrint a la copa, desprèn notes de fruites blanques confitades.
- Sabor: té una entrada fresca i dolça, amb una bona untuositat acompanyada d’una destacable persistència. Un postgust molt agradable amb notes de meló i préssec.
Per últim, en la via retronasal recorda les fruites blanques i la frescor cítrica. És complex i ben estructurat


Elaboració:
-Verema. La verema va ser els dies 1 i 2 de setembre de 2011 i es va fer de forma manual en caixes de 15-20 quilos de capacitat.
-Maceració. La maceració va ser de 48 hores amb el raïm íntegre a una càmera de fred.
-Fermentació. premsat suau del raïm obtenint un rendiment del 50% pes/volum. 900 litres fermenten a bóta de roure francès i 2.000 litres a fermentació en dipòsit d’acer inoxidable. La fermentació controlada , en tots dos casos, va durar un total de 15 dies a unes temperatures de 15-17ºC.

-Criança. criança en la mateixa bóta durant un període de 2 mesos amb les seves mares fines que cada 3-5 dies se sotmeten a un remenat per tal de resuspendre amb el vi.
-Embotellat. El dia d’embotellat és el 27 de gener de 2012 i el temps en criança en ampolla és de 1 mes mínim.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada