La producció de vi tancarà 2012 amb un total de 38,6 milions d'hectolitres, un 5,6% menys
Font: Vinetur
La
producció de vi i most va sumar 38.580.000 d'hectolitres durant la
campanya 2011-2012, fet que suposa una caiguda del 5,65% respecte a
l'exercici anterior, segons el balanç vitivinícola provisional publicat
aquest mes pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (Magrama)
D'aquesta
xifra, 5.186.000 hectolitres es van destinar a suc de raïm i altres
aprofitaments diferents de vinificació (un 13% aproximadament), enfront
d'un 87% producció destinada a l'elaboració vínica.
Aproximadament
el 47% de la producció va correspondre a vins blancs, detalla el balanç
del Ministeri, que recull les xifres des l'1 d'agost de 2011 a 31
juliol 2012.
Per
categories, un 30% dels vins produïts eren de denominació d'origen
protegida (DOP), un 8% varietals, un 7% amb indicació geogràfica
protegida (IGP) i un 55%, "altres vins".
El "consum humà" absorbir 9.894.000 hectolitres a Espanya durant la campanya, el que suposa un 60% de l'ús interior global.
A
usos industrials es van derivar 5.470.000 d'hl, dels quals 4.670.000
d'hl van ser per a l'elaboració d'alcohol i 800.000 hl, a fabricació de
vinagres.
I per a la transformació-vermuts i aromatitzats, entre d'altres-es van destinar altres 560.000 hl addicionals.
La
campanya va començar amb unes existències inicials totals de 32.957.000
hl-el 70% corresponien a vins amb DOP-, xifra que es va rebaixar, a 31
de Juliol de 2012, fins als 28.480.000 hl, un 14% menys que en l' campanya precedent-el 77%, vins amb DOP-.
Sobre les importacions, van ascendir a 436.000 hl, dels quals 217.000 hl correspondre a vins blancs, aproximadament un 50%.
Per
la seva banda, les exportacions han aconseguit a la campanya els
21.953.000 hl, dels quals 8.850.000 hl correspondre a vins blancs, és a
dir, un 40% aproximadament.
El
total d'exportacions ha suposat un 33% dels "recursos disponibles", un
57% sobre la producció de la campanya i un 66% sobre la producció
utilitzable, detalla el Magrama.
Quant
als tipus de vi enviats a l'exterior, un 31% van correspondre a vins
amb DOP, un 9% a vins amb IGP i un 6% a varietals, tot i que el gruix de
les xifres es refereixen a "altres vins" (53% ).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada