Degustant els vins de Sa Cova |
El Vi de la Terra d'Eivissa el formen 4 cellers.
Nosaltres vam visitar Sa Cova, a Sant Mateu d'Albarca, al nord-oest de l'illa.
Podreu trobar més info a la seva web:
http://sacovaibiza.com
Un celler ubicat en la zona protegida d'ES AMUNTS, un paissatge únic i molt tranquil.
La família Bonet va voler resorgir la tradició vinícola eivissenca de fer vi. D'això ja fa gairebé 20 anys, exactament del 1993.
Fan degustacions i vistes pel celler. Ens va atendre en Joan Pérez, una gran persona que a més de formar part d'aquest projecte, és un amant de la natura, de la seva illa i té un blog de fotografies, on cada dia passeja per algun indret i fa algunes fotos que després les penja al seu blog.
El seu blog es diu Ibiza a pie de foto: http://www.ibizaapiedefoto.com/
Tant sols dins del celler hi ha una exposició de les seves fotografies, totes elles vinculades en el món vinícola. Amb el seu permís vaig fer algunes fotografies de l'exposició, fixeu-vos que boniques són.
També a la web de Sa Cova hi ha una secció fotogràfica
El díptic |
Després de veure el celler, vam pujar a la terrassa de dalt on vam degustar els seus vins amb una mica de formatge i pa.....que junt al paissatje i aquella tranquilitat....tant sols podies gaudir del silenci i d'aquells liquids.....
Vam degustar:
- Sa Cova Blanc de Blancs: fet amb les varietats autòctones Malvasia i Moscatell
- Sa Cova Rosat: fet amb la varietat Monastrell 100%, un altra varietat típica d'Eivissa
- Sa Cova 9: un negre jove amb un coupatge de Syrah, Monastrell i Merlot.
A més, tenen 2 vins més fets amb criança:
- Sa Cova - Clot d'Albarca: fet amb Syrah y Monastrell i 12 mesos en criança de roure francés Allier
- Sa Cova Privat: també fet amb les mateixes varietats
En resum: si aneu per Eivissa, teniu que passar a fer una visita per aquest celler i parlar una mica amb l'amic Joan....paissatge, vins i companyia....tot....vos donarà un trosset de pau!!
L'únic problema va ser nostre, tornavem a la península en avió sense facturar i no vam poder comprar cap caixeta....
El consum es fa majoritàriament a l'illa i en una zona d'Alemania, no exporta a la península....per tant, tindrem que tornar un altre cop per tornar a provar-los....
Degustant el blanc |
L'inox de Sa Cova |
La criança en botes de Sa Cova |
El celler: en un emplaçament magnífic |
El paissatje exterior del celler |
UNA MOSTRA DE LA GALERIA FOTOGRÀFICA QUE TÉ JOAN PEREZ AL CELLER
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada