Pinot Meunier |
ORIGEN I EXTESIÓ:
La Pinot Meunier és una varietat de raïm negre l'origen es creu francès, i que també podem trobar en altres regions com Alemanya, on s'elaboren vins monovarietals, o a Califòrnia i Austràlia, on s'ha adaptat perfectament. Es creu que és una mutació del Pinot Noir, afectada en una hormona del creixement (àcid giberèlic), de manera que la soca és més petit en general.
El meunier de Pinot, com Pinot Blanc i Pinot Gris, és una de les moltes mutacions de Pinot Noir que era coneguda ja al segle XVI. El nom ve de l'aspecte de les superfícies inferiors del full, que semblen assecades amb la pols de la farina (el meunier en francès és "moliner").
LA VINYA:
És de brotació tardana, pel que suporta molt bé les gelades, encara que és sensible al oïdi i la Botrytis.
El seu brot és cotonós blanc, amb punta rosada. Les fulles joves són cotonoses blanques. Les fulles adultes són orbiculars (rodones o circulars), finament voluminoses, pentalobuladas, amb pits profunds de fons còncaus. Els zarzillos són fins i mitjans. Els sarment tenen escorça marró-vermellosa clara, amb nusos plànols i estan recoberts de pruïna malva.
El raïm és petit o mitjà, compacte, de vegades, amb un o dos alones. Els gotims són petits, esfèrics, de color negre-blavós, la pell és gruixut i la polpa molt sucosa. La seva brotació és tardana.
VI / CAVA:
El meunier de Pinot, com Pinot Blanc i Pinot Gris, és una de les moltes mutacions de Pinot Noir que era coneguda ja al segle XVI. El nom ve de l'aspecte de les superfícies inferiors del full, que semblen assecades amb la pols de la farina (el meunier en francès és "moliner").
LA VINYA:
És de brotació tardana, pel que suporta molt bé les gelades, encara que és sensible al oïdi i la Botrytis.
El seu brot és cotonós blanc, amb punta rosada. Les fulles joves són cotonoses blanques. Les fulles adultes són orbiculars (rodones o circulars), finament voluminoses, pentalobuladas, amb pits profunds de fons còncaus. Els zarzillos són fins i mitjans. Els sarment tenen escorça marró-vermellosa clara, amb nusos plànols i estan recoberts de pruïna malva.
El raïm és petit o mitjà, compacte, de vegades, amb un o dos alones. Els gotims són petits, esfèrics, de color negre-blavós, la pell és gruixut i la polpa molt sucosa. La seva brotació és tardana.
VI / CAVA:
Vinyes de Pinot Noir a la regió de Champagne |
És una de les tres raïms autoritzades per fer Champagne francès, juntament amb Pinot Noir (també tinta) i la varietat de raïm blanc Chardonnay, i és de les tres la més conreada a la regió de França en els últims anys, estant al voltant de un 40%.
SINONIMS:
Altres sinònims d'aquesta varietat són:
Gris Meunier, Riesling Noir o Pineau Meunier.
També es diu simplement Meunier a França.
A Alemanya, es coneix com Müllerrebe (raïm de moliner) i també Schwarzriesling. és la més important de la regió de Xampany de França.
Altres sinònims d'aquesta varietat són:
Gris Meunier, Riesling Noir o Pineau Meunier.
També es diu simplement Meunier a França.
A Alemanya, es coneix com Müllerrebe (raïm de moliner) i també Schwarzriesling. és la més important de la regió de Xampany de França.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada