El consum moderat de vi va bé per la flora intestinal i per reduïr triglicèrids, colestrol dolent i l'obesitat.
Un grup de científics espanyols afirmen haver demostrat que el consum moderat i diari de vi negre exerceix un efecte beneficiós a la flora intestinal. El treball, que va ser publicat en la revista American Journal Of Clinical Nutrition assenyala que el consum d'una copa de negre al dia millora la microbiota intestinal gràcies a l'efecte dels polifenols que inhibeixen els bacteris perjudicials i reprodueixen les que són beneficioses per a la salut. D'aquesta manera, la beguda protegiria contra diversos trastorns intestinals, malalties inflamatòries, l'obesitat i fins i tot el càncer. Per aconseguir aquests resultats, es va fer un seguiment a un grup de deu homes durant vint dies. Entre els resultats de l'anàlisi també ressalta que el vi negre ajudaria a reduir els nivells de triglicèrids, de colesterol “dolent” o LDL, els marcadors d'inflamació i la pressió arterial. L'estudi ha estat realizat per científics del Centro de Investigación Biomédica en Red-Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn) en col·laboració amb investigadors del programa Ingenio-Consolider (FunCFood).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada