dimecres, 14 de novembre del 2012

Ferret Brut Nature Reserva

Ai Ferret....aiii Ferret!!!

D'aquesta manera li parlava una amic meu a la segona ampolla que vam obrir pel pont de Tot Sants.
Un cava que mos ha acompanyat en diferents moments....en un dinar de paella....en un aperitiu abans de dinar, en una tarde d'estiu...per tot això es mereixia una entrada al nostre blog.

Per mi el cava quan és bo, és una beguda molt agradable. És el cas d'aquest cava.
Qualitat-preu molt acertat, amb un coupatge de Macabeu, Parellada i Xarel·lo amb una criança mínima de 24 mesos. Al ser un Brut Nature, no conté licor d'expedició, fet que sols ho poden fer els vins que provenen d'una bona matèria prima.
Color groc palla amb bombolla petita i molt agradable en nas.

Seguirem comprant alguna caixeta més per obrint-la com sempre fem: en bons moments i en bones companyies!! SALUT!!

Identificació:
Nom:        Ferret Brut Nature Reserva
Lloc:         Guardiola de Font-Rubí (Barcelona)
Web:          http://www.cavasferret.com/ct/index.asp
DO:           D.O.Cava
Varietats:   40% Macabeu
                 40% Parellada
                 20% Xarel·lo


Nota de tast:
- Color: Groc palla, brillant, bombolla abundant de mida petita, amb bon despreniment i corona.
- Olor: Lleuger però amb gran equilibri acidesa-sucre, saborós, suau, alegre, amb bona presència de carbònic i bona persistència.
- Sabor: Aromes fruiters i florals, matisats amb tons de criança, en neta via retronasal.

Dades d'interés...

Després de realitzar el cupatge, s'embotella i guarda a les nostres caves perquè realitzi la 2 ª fermentació, presa d'escuma i criança durant un mínim de 24 mesos.
Posteriorment es fa el remogut i degollament per eliminar els pòsits de la 2 ª fermentació.
Aquest Reserva Brut Nature no conté licor d'expedició, obtenint així aquest bouquet tan personal i distingit.



Grau alcohòlic: 11,5% Ac. Volàtil: 0,21 g/L
Acid Total: 3,95 gr/L. (en sulfúric)
SO2 Total: 84 mg/L.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada