Aquest vi va guanyar l'any passat la Gran Medalla d'Or al Concurs Mundial de Brusel·les, amb la distinció de millor vi negre entre 7.386 vinsi licors.
Calia comprar-lo i tastar-lo. Un vi de la DO Terra Alta reconegut mundialment.
Tinc que dir que quan el vaig obrir no em va agradar, semblava que estigues dints d'una cova humida, amb notes de tabac.
És un vi que cal decantar-lo, és un vi molt potent. Un cop ja ha respirat és un vi molt complexe, amb molts aromes, de madurs, un vi que s'ha de beure amb molta tranquilitat.
Identificació:
Nom: Domus Pensi 2006
Bodega: Altavins Viticultors
DO: D.O.Terra Alta
Varietats: 35% Cabernet Sauvignon
30% Garnatxa
15% Syrah
10% Merlot
Nota de tast:
- Color: Roig molt fosc, quasi negre
- Olor: Aromes de cafè, cacau i fruita madura. Humit. Especiat
- Sabor: Molt potent, tacte gras. Un vi que és imprescindible decantar-lo
Dades d'interés...
Només cal tastar el Domus Pensi, per adonar-nos-en del privilegi que tenim envers aquests jutges belgues o d'on siguin els 260 tastadors professionals que han fet de jurat, que per gaudir-ne, hauran d’anar a buscar un vi elaborat tan lluny de casa seva.
El Domus Pensi és la joia de la corona d’Altavins Viticultors. Aquest celler ubicat a Batea (Terra Alta), va néixer l’any 2001 de la ma d’en Joan Arrufi. La qualitat i la millora continua són el valors que configuren el full de ruta que segueixen escrupolosament a l’hora d’elaborar els seus vins.
La combinació de raïms de vinyes velles (més de 30 anys) i d’un sòls calcaris i llimosos de baixa permeabilitat molt pobres en matèria orgànica, confereixen al Domus Pensi una personalitat única.
Malauradament, al Domus Pensi encara li manca el reconeixement de casa nostra, doncs a l’exterior ja fa temps que l’aprecien i el premien. A l’any 2009 ja va guanyar la Gran Medalla d’Or al Concurs Mundial de Brussel•les, premi que també ha guanyat aquest any 2011 acompanyat del títol de “Millor Vi Negre del Món”. És un vi que no hauria de faltar en cap prestatge de les botigues especialitzades del nostre país. Sobretot si tenim en compte la seva excel•lent relació qualitat-preu.
Aquest vi es sotmet a un envelliment de 12 mesos en bóta, en una proporció de 80% de roure francès, 10% de roure americà i de 10% roure centro-europeu. I una criança final de 24 mesos en ampolla.
Quan el servim a la copa hi podem apreciar un color cirera picota molt intens amb un ribet violaci. La capa és molt alta i té una bona presència de llàgrima.
Al nas es mostra complex i necessita una mica de temps per expressar tot el seu potencial. Podem apreciar aromes de fruita vermella i negre madura, sobretot gerds, mores i nabius, de fruita seca (prunes i panses), unes subtils notes florals (violeta) i tocs especiats (pebre, clau) que combinen perfectament amb unes suggerents aromes torrades de cafè i cacau.
En boca va de menys a més, mostrant-se carnós i untuós. El seu pas de boca és sedós i equilibrat, amb una bona acidesa que esmorteeix la calidesa del seu grau alcohòlic. Presenta un tanins dolços que el fan llaminer, acompanyats de notes de melmelada de fruites vermelles. Final llarg i persistent.
Un vi per gaudir, un vi per sorprendre!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada