dilluns, 14 de maig del 2012

Corazón Loco - Blanco 2010

Don Andrés, Sweet Iniesta, Lo puto gusilus, Lo bo d'Iniesta, el de Fuentealbilla....en resum ANDRES INIESTA, que a més de ser un grandíssim jugador de futbol, ara fa VI.

Ens agrada el futbol, ell i el vi!!
Per tant, lo nostre blog no podia deixar de comprar la primera anyada de la Bodega Iniesta.

Aquest gran petit home ha fet una bodega al seu poble natal Fuentealbilla.
Em sembla fantàstic, que un personatge així pugui fer tant pel seu poble. He llegit que és un projecte familiar de fa anys. Fer vi al teu poble, per mi, tot un honor!!
La primera anyada és del 2010, comercialitzat a mitjans del 2011.

Té dos marques:
- Corazón Loco de l VdlT de Castilla: Blanc, rosat i negre
- Finca El Carril de la DO Manchuela: Blanc jove, blanc en barrica (amb el nom de la seva filla Valeria) i negre.

Avui parlarem del Corazón Loco Blanc 2010
Un vi jove elaborat amb Verdejo, Sauvignon Blanc i Muscat.
Un vi molt fresc.
Qualitat-preu és molt correcte, a més de la gràcia que fa que és de l'Iniesta.
Tota una novetat per prendre ben fresquet.


Identificació:

Nom:         Corazón Loco - Blanco 2010
Bodega:      Boda Iniesta
Lloc:          Fuentealbilla (Albacete)
Web:          http://bodegainiesta.es
DO:           VdlT Castilla
Varietats:   60% Verdejo
                25%  Sauvignon Blanc
                15%  Muscat

Nota de tast:

- Color: Groc palla amb bons reflexos verdosos. Net i brillant.
 - Olor: Molt bones aromes, molt equilibrades. La fruita és la protagonista del nas, fruit de les varietats amb les que s'elabora aquest vi. Les fruites tropicals i les cítriques estan acompanyades de subtils tocs florals i herbacis. Aquests últims molt lleugers.
 - Sabor: Vi blanc molt fresc. Bona entrada. Pas untuós, amb la mateixa fruita que en nas. Acidesa molt equilibrada i bon final.
Un vi molt fresc, expressiu i fàcil de beure

Dades d'interés...del celler:


Tast:
Groc palla, net i brillant amb ribet verdós i tons metal · litzats que denota joventut. A la primera expressa tot el que té, aromes a litxis, fruita tropical (maracuià), pinya i plàtan. En boca és sincer i expressa tot el nas, acompanyada amb una perfecta acidesa que el fa refrescant i ens convida a beure. Final untuós i agradable.

Elaboració:

Breu maceració pre fermentativa després de pas per "Boreal" a 5 º C. 15 dies amb llevats seleccionats en dipòsit d'inox amb temperatura controlada. Recomanacions: Conservar a temperatura constant i inferior a 16 º C. Humitat de70-75% i foscor. Temperatura de servei: 6 ºC
 

La vinya:
Orientació: Sud-oest
Altitud770 m d'altitud
ClimaCaràcter mediterrani, amb molta diferència de temperatura dia/nit per la seva altitud. 3000h sol/any.
Pluviometria anual: <400 mm.
Varietats de raïm:
Verdejo, sauvignon blanc i Muscato
Edat dels ceps: Entre 5 i 7 anys
Estil de poda: cordó royat
Tècniques de cultiu: Maquinària agrícola adaptada a l'orografia.
IrrigacióNomés en casos extrems i estats fenòlics concrets.
Data de verema:
23 ago
Fermentació
14 ºC en dipòsit d'acer inox.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada