dimecres, 19 de setembre del 2012

Gessamí 2011

Gessamí és un vi que inclús li agrada a la gent que no li agarada el vi.
Diuen que és el vi de les dones per excel·lència.

Un vi blanc untuós, molt aromàtic i d'agradable dolçor.
El vam comprar al celler Gramona i el vam tastar a casa en molt bona companyia. Per tant, tot i que aquests vins no són de la meva devoció, el recordo perfectament com un vi agradable de beure, pot ser millor amb un foie o formatges grassos....(no va ser el nostre cas...vam fer un bàsico-clàssico)

Fet amb un coupatge de 4 varietats, 3 d'elles molt dolces i per tant, molt aromàtiques, mesclades amb l'elegància del Sauvignon Blanc.
Només s'utilitza el most flor de cada varietat.

Molt aromàtic i expressiu.
Un vi molt agradable, seductor, ampli i untuósMolt bona acidesa. Textura untuosa. Llarg i persistent.
Si algun cop voleu seduïr a una noia (que no li agrada massa el vi) ja sabeu el que demanar.....jeje!!


Identificació:

Nom:         Gessamí 2011
Bodega:     Gramona
Lloc:          Sant Sadurni (Barcelona)
Web:          http://www.gramona.com 
DO:           D.O.Penedés 
Varietats:   Gewürztraminer
Flors de Gessamí
                 Muscat d'Alejandria 
                 Muscat de Frotignan 
                 Sauvignon Blanc

Dades d'interés...


Nota de tast:

- Color: Brillant pàl·lid verdós amb reflexos palla.
- Olor: Explosió aromàtica. Com si d'un passeig de primavera es tractés, ens recorda la frescor de l'aire pur, ram de flors blanques (Roses i Gessamí), flor de Azahar, Albercoc, uns boscos ... tot recobert d'una atmosfera melosa i plena de frescor, amb un tímid resplendor mineral i un envoltant record a infusions i una brisa cítrica
- Sabor: Ens envolta el seu aire melós, la seva frescor i la seva acidesa, tacte suau, untuós i flexible al mateix temps. Llarg i untuós postgust amb el record de les flors blanques i pell de cítrics.


Elaboració:
Veremes realitzades segons el moment de maduresa de cada varietat: primer el Muscat de Fontignan, després el Gewürztraminer, seguit del Muscat d'Alexandria i finalment el Sauvignon Blanc.
Es van vinificar les varietats per separat. Es van realitzar maceracions pel·liculars prefermentatives a 10 ºC per a una màxima extracció aromàtica seguit d'un suau premsat, obtenint només la flor, és a dir un 40% d'extracció, posteriorment es va realitzar la fermentació entre 13ºC i 15ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada