dilluns, 10 de setembre del 2012

Cartavi 2012



Els premis CARTAVI se celebren cada any més amb el principal objectiu de distingir els restaurants de Catalunya que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels nostres vins; de qualsevol dels nostres vins emparats en les 11 denominacions d’origen catalanes. 
L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb la pretensió de fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins el.laborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor.
Un total de 200 restaurants han estat proposats per optar els premis Cartavi 2012.

Aquests premis estan oberts a tothom a través de la creació d’una web www.cartavi.cat que permet realitzar la proposta d’un restaurant per part del públic fins el 30 de setembre.  Aquesta proposta i posterior votació dels restaurants serà la base per valorar i escollir els restaurants finalistes.  

Entre totes les propostes presentades on line, es seleccionaran els finalistes d’entre els quals un jurat acreditat escollirà els guanyadors dels Premis CARTAVI 2012. En total 15 restaurants: 3 restaurants per província catalana més 3 de Barcelona capital, més 2 premis especials del jura

Totes les persones que proposin i votin un restaurant entraran a formar part del sorteig de diferents estades enoturístiques, entre altres premis que podeu comprovar en les bases.
En aquesta edició s’han introduït varis canvis. Durant els anteriors anys es premiava els restaurants que disposaven a les seves cartes d’una major presència de vins catalans i a partir d’aquesta edició es tindrà més en compte a tots aquells restaurants que demostren una major sensibilització vers els vins catalans i ho saben transmetre al consumidor.
CARTAVI 2012 compta amb  el suport de l’INCAVI, i la col•laboració de  l’Associació Catalana de Sumillers, Riedel, les onze denominacions d’origen catalanes, a més d’altres institucions i organismes sectorials.
Amb CARTAVI 2012 es pretén animar a tothom, consumidors,  restauradors i sumillers a potenciar el vi de la nostra terra als restaurants de Catalunya  i en conseqüència, avivar el consum intel•ligent del vi català.


Criteris de valoració:
Per adjudicar els premis, el jurat tindrà en compte els següents criteris de valoració:
1.- Nombre de vots atorgats al Restaurant finalista (1 punt)

Informació que es determinarà com a conseqüència de les votacions o que podrà ser verificada personalment:
2.- Consideració del tractament del restaurant envers els vins catalans excel•lent (3 punts)
3.- Consideració del tractament del restaurant envers els vins catalans molt bo (2 punts)
4.- Consideració del tractament del restaurant envers els vins catalans bo (1 punt)

Altra informació (no obligatòria) que podrà ser tinguda en compte en la decisió final del jurat:
5.- Tenir vi català com a vi de la casa o recomanat català
6.- Oferir vi a copes
7.- El sommelier o cambrer aconsellen o recomanen vi català
8.- A la carta de vins predominen els vins catalans
9.- La carta és exclusivament de vins catalans
10.- Els vins catalans es troben ordenats a la carta per Denominacions d’Origen Protegides
11.- Hi ha una definició explicativa de cada DOP catalana
12.- Té una carta de vins amb disseny
13.- Les condicions de conservació dels vins és adequada

14.- Les copes pel servei dels vins són escaients





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada