dimecres, 20 de juny del 2012

Enrique Mendoza Petit Verdot 2005

El vi d'avui és peculiar per varies raons:
- està fet 100% de la varietat  Petit Verdot, un raïm poc conegut aquí a les espanyes
- és el primer Petit Verdot que tasto
- el vam obrir per berenar una tarde amb Pataques Braves i Calamars a la Romana

A més, és d'aquells vins que jo dic que "són més bons", ja que és un regal que algú ha pensat en porta-te'l....Merci Jordi!!

Un vi fet dels cellers Enrique Mendoza, ubicat a Alfaz del Pi, a la provínvcia d'Alacant.
Un vi amb una criança mixta de roure francés i americà.
Un vi amb una intensitat d'aromes alta i en boca molt carnós, mineral, tocs de café i tanins arrodonits, coordinada acides i tanins.


Identificació:

Nom:        Enrique Mendoza Petit Verdot 2005
Bodega:     Bodegas Mendonza
Lloc:         Partida El Romeral s/n, Alfaz del Pi (Alicante)
Web:          www.bodegasmendoza.com
DO:           D.O.Alacant 
Varietats:    100% Petit Verdot 


Nota de tast:
- Colorcolor vermell picota amb centelleigs violetes
Un gran berenar: un petit verdot
amb braves, calamars i bona companyia
- Olor: els aromes ens recorden a fruites del bosc com les móres, nabius i maduixes entrellaçades amb forts records a pedres negres, grafit, humus, terra mullada, sotabosc, torrats i fum
- Sabor: potent, seriós, carnós, amb abundants tanins que el preparen per viure

Dades d'interés...del celler: 

Varietat: Petit Verdot 100%, varietal procedent de la Finca el Chaconero, al paratge anomenat "Cabezo de la Verge" de Villena.
Data de verema: 20 de Octubre de 2005.
Elaboració: Fermentació en dipòsits d'acer inoxidable durant 24 dies a 27 º C. Malolàctica en dipòsits d'acer inoxidable.
Criança: Aquest vi ha estat durant 14 mesos en bóta (9 mesos en roure Americà Oregon Nou i 5 mesos en roure Francès Allier de 1 any).

A causa del seu procés d'elaboració artesanal, Cellers Mendoza recomana decantar doncs aquest vi no s'ha aclarit, passat per fred, ni microfiltrat, pel que poden aparèixer sediments naturals amb l'edat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada