Avui toca un gran vi.....El millor Syrah del nostre país!!
A més a més amb el privilegi de que aquesta ampolla me la regalar el meu amic Josep Anguera, un dels dos germans propietaris del celler.
Bugader és el vi estrella del Celler Joan d'Anguera.
Syrah i garnatxa, una combinació perfecta, amb una criança de 14 mesos amb barriques noves de roure francés.
El Bugader és una parcela que hi ha dints de la finca l'Argatà
Ells mateixos el descriuen a la seva web com: Profundament místic, pur Syrah, pur cos. Només hi ha una paraula per a descriure'l: magnífic.
El seu pare va ser el primer en plantar syrah al nostre país, una gran elecció que en el pas del temps avui en dia deu ser un dels millors syrah que hi ha al nostre país, com a mínim, això vaig dentir dir del gran René Barbier.
La verema no és tardia, de manera que no hi ha un excés de fruita madura, respectant l'essència del terroir.
L'elaboració ha volgut simular els vins afrancesats de la borgonya:
- maceració: 30-35 dies
- fermentació a temperatura 27-29ºC
- 14 mesos en bota nova de roure francés
Recordem que són els pioners de la zona en fer agricultura biodinàmica, respectant tota la sabia naturalesa.
Un vi que a mi em va emocionar: profund, redó, carnós.
En resum: un vi obligat per tindrel a casa, una joia per obrir-la un gran dia amb una gran companyia.
El podeu trobar per uns 36-40 euros.
Recomanació: decanteu almenys 2 hores
Identificació:
Nom: Bugader 2008
Lloc: Darmós (Tarragona)
DO: D.O. Montsant Varietats: 95% Syrah
5% Garnatxa
Nota de tast:
- Color: color picota de capa alta
- Olor: destaquen fruites rojes i notes de violeta
- Sabor: sabròs, potent, carnós, tanins madurs
Altres notes d'interés:
L'èxit que El Bugader sigui el que és es deu a la sàvia elecció que va prendre el pare de Joan i Josep, farà pràcticament tres dècades, en plantar un clon molt particular de syrah que unit al magnífic terrer de la finca ha donat com a resultat un vi de perfecte equilibri, capaç de transmetre tota la particularitat del terrer.
En copa destaca la capa altíssima, color cirera picota gairebé opac. Al nas, tots comparteixen una aroma de bona intensitat, amb una aclaparadora presència de fruita negra i certes notes de violetes.
Un altre tret comú que destaquem és el record de la criança, que després de 14 mesos en roure nou francès, en absolut ofega a la fruita, romanent en un segon pla i conferint aquestes notes balsàmiques tan característiques en aquest "gairebé" monovarietal de syrah.
En boca tampoc hi va haver lloc a la decepció: una frescor impressionant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada