dimarts, 13 de desembre del 2016

Pietro Picudo

La prieto picudo és una dels principals raïms negre dels vins de la Denominació d'Origen Tierra de León. És una varietat amb molta matèria colorant, amb una acidesa notable i amb gran quantitat de sucre i taní. Aquesta concentració dóna als vins un gust especial i diferent.

El raïm prieto picudo es distingeix fàcilment pel seu raïm atapeït i les baies amb forma ovalada i acabada en punta, d'aquí el nom de la varietat; raïm prieto i baia amb forma punxeguda (picuda). La seva pell és negra blavosa, i el seu sabor i aroma és dolça i intens.

Els ceps vells tenen el cap enterrada i les branques esteses sobre el terra, cosa completament inusual. Això fa que la seva poda sigui diferent a qualsevol altra, molt més sacrificada, la disposició de les branques t'obliga a realitzar-la de genolls, és la famosa i única poda en rastra.

Es planta en espatllera, per millorar la seva producció, sense que s'hagi establert que tipus de poda és la més convenient, el més segur és polze i vara, que garanteix una bona producció, però té l'inconvenient d'un bé fer a la poda i posterior lligat.
Pietro Picudo
A Castella i Lleó es produeix un vi exclusiu de la província un vi d'agulla elaborat amb el mètode "madreo" que consisteix a provocar una segona fermentació lenta (que s'aconsegueix afegint als mosts raïms sencers de la varietat), i que dóna un caràcter picant al carbònic sense arribar a ser escumós. Són vins frescos, efervescents, d'aromes punxants i boca cremosa i viva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada