Sóc fàcil de convèncer per aquests tipus d'activitats. A més, tenia moltes ganes de conèixer aquest celler, que per mi, és un dels millors, o directament el millor d'aquesta veïna Terra Alta.
Així que vaig mig-enganyar al nostre amic Sergio (que tampoc va ser difícicl...) i au...al lio!!
Cares conegudes al tasts, gent que repeteix...com en quasi tots els tasts que fa Ivan...que sempre som els mateixos, gent del bon beure...jeje!!
El CELLER:
Vins del Tros és un petit celler de recient creació.
Estan ubicats al poble de Villalba dels Arcs, zona amb gran tradició vitivinícola.
Van començar a l'any 2009 dos socis: Juan Ramon Bada, enòleg i encarregant-se de la bodega (va ser qui va vindre a fer-mos el tast), i Josep Arrufat, viticultor que és qui es preocupa de les vinyes. Més tard van incorporar a un tercer soci qui s'encarrega de les vendes i exportacions.
Avui en dia produeixen 7 vins diferents ila producció anual ronda les 35.000 ampolles, tot de collita pròpia.
4 d'aquests vins són monovarietals i els altres 3 tenen coupatges típics de Terra Alta.
Nosaltres vam tastar els 4 monovarietals: són vins de finca, amb molt poca producció.
Penseu que aquests vins ronden les 1.000-2.000 ampolles per vi i any, i que aquest celler exporta un 85% fora del país...això implica que són uns vins difícils de conseguir durant tot l'any...
EL TAST:
Cent x cent
Una garnatxa blanca com diu el nom 100%.
Tot i la poténcia que té la zona, un vi molt equilbrat, un bon pas en boca.
30 dies fermentacio a 14-15 graus i posteriorment una criança en les seves lies en inoxidable durant 4 mesos.
Vinya recuperada de 1,5 Ha, Pla de Pey, amb vinyes velles entre 70-80 anys
Premis:
- Millor vi blanc sense fusta de Catalunya 2014.
- Medalla Plata Concurs Internacional Millor Garnatxes del Món 2014
Premis:
- Millor vi blanc sense fusta de Catalunya 2014.
- Medalla Plata Concurs Internacional Millor Garnatxes del Món 2014
Jo vaig descobrir aquest celler per aquest vi (com suposo que la gran majoria).
Aques vi està feta de garnatxa negra, ben típica de la Terra Alta
L'any passat va ser escollit millor vi de Catalunya en la seva categoria i també va ser premiat amb Medalla d'Or Concurs Internacional Millor Garnatxes del Món 2013
Vinyes velles de 35 anys amb una producció d'unes 1.500 ampolles/any a la finca de La Valleta.
12 mesos de criança en barriques de roure francès.
12 mesos de criança en barriques de roure francès.
Destacar a més del vi que és impresionant, el disseny de l'etiqueta
Lo Morenillo
El morenillo és un tipus de raïm autòcton de la Terra Alta de verema tardana.
Crec que ells i els de Piñol són els únics que s'han atrevit a treure un monovarietal d'aquesta varietat.
Unes vinyes de 90 anys amb molt poc rendiment que produeixen aquest any tant sols 1.140 ampolles a la finca de Lo Mas.
La criança amb àmfores durant 4-5 mesos i barriques de fusta de 5 anys
Tremenda
L'últim monovarietal, aquest feta amb carinyena (samsó sent lingüísticament correcte...)
El nom ja ho diu tot, uns ceps amb molt baixa producció, de tant sols uns 500 grams per cep o inclús menys.
La finca és diu La Setena, amb uns ceps de 50 anys d'edat.
Producció anual: unes 2.500 ampolles.
Producció anual: unes 2.500 ampolles.
Un vi alcohòlic, passa els 15,5 graus. Un vi que s'ha de decantar per treure tot el seu potencial.
El nom honra al vi |
Terra Alta en potència... |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada