dimecres, 31 de juliol del 2013

Tast del Territori - Cervesa Badúm

Tast del Territori amb Cervesa Badúm
Feia temps que no anava a un Tast del Territori al Mercat de Vinaròs que organitza Mira Que Bo.
Aquesta vegada el tast era de cervesa. Feta ben prop de casa, a Peníscola, i des de fa ben poc, de Setembre de l'any passat: Cervesa Artesana BADÚM


Al tast, Bernant ens comenta que Badum és una cervesa artesana, natural, singular i autòctona, elaborada de forma artesanal a Peníscola. El seu nom suposa un reconeixement i posada en valor del patrimoni històric i natural de Peníscola, representat per la torre Badum, torre d'origen medieval alçada sobre un penya-segat de més de 95 metres d'altura en ple paratge natural de la Serra d'Irta.

Elaboren cerveses especials, d'alta fermentació i refermentades en la seva pròpia ampolla, on agafen el gas que forma l'escuma i evolucionen amb el temps.
La cervesa no passa per processos industrials com el filtrat ni el pasteuritzat de la cervesa, creient en la puresa dels productes artesans. La producció de cervesa és limitada i elaborada de forma artesanal des de la mòlta del malt fins a l'etiquetatge de les ampolles.


Avui per avui fan 3 tipus de cervesa:

- Badúm Pilsen: una cervesa rossa d'alta fermentació i refermentada en ampolla, sense additius i sense pasteuritzar. Molt baixa en llúpol
Ingredients: Aigua de Peníscola, maltes, llúpol i llevat.


- Badúm Blat:Similar a l'anterior amb més llúpol i en base blat
Ingredients: Aigua de Peníscola, maltes, blat, llúpol i llevat.


- Badúm Carxofa:  La més autòctona i autèntica, feta amb carxofes de Benicarló i 4 maltes diferents. Utilitzaen 100Kg de carxofa per cada 400 litres de cervesa 
Ingredients: Aigua de Peníscola, maltes, blat, llúpols, llevat i carxofa de Benicarló.

Elaboració:
Quan li vam preguntar que ens fes un resum de l'elaboració de com fer cerveses artesanals ens va dir més o menys el següent:
- 3 parts d'aigua per 1 de malta
- deixar-ho a 65ºC durant 2 hores
- pujar fins a 98ºC i afegir el llúpol
- extraure el most
- introduïr els llevats una setmana
- deixar en ampolla 3 setmanes més

En resum: un tast ben curiós i ben bo!!

GALERIA FOTOGRÀFICA:



Taula de Tast 2013 pels de Mira Que Bo
Degustació de les cerveses Badúm
Preparats pel Tast del Territori
Badúm, Kevin, Gabriel i amb músiqueta de DJ Bul







Els nostres amics pescadors van
damanar per una cervesa de llagostins

Tastant la cervesa de carxofa
Les explicacions de l'elaboració


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada