dimarts, 24 de novembre del 2015

Tocat de l'Ala - 2013

Disseny a l'estil Mary Popins
M'encata fer l'entrada de vins que me regalen...i encara més beure-me'l!!
Es com quan te conviden a sopar a casa d'algú, sempre té un valor afegit, el valor de l'amistat, del carinyo que es demostra...
Aquesta vegada Javi ens va portar unes quantes ampolles per a una trobada de les nostres a la vinya, i aquesta no es va obrir i va anar a petar a casa...

Tocat de l'ala és un vi de la D.O.Empordà, resultat de la fusió de dos cellers: Coca i Fitó i Roig Parals, amb un objectiu ben clar: voluntat d'expressar l'entorn del territori. (Nota 1)


Identificació:
Nom:        Tocat de l'Ala
Celler:      Tocat de l'Ala (Coca i Fitó i Roig Paral)
Lloc:         Mollet de Peralada (Girona)
Web:          www.cocaifito.com
DO:           D.O.Empordà
Varietats:  35Cariñena
                 55% Garnatxa
                 10% Syrah


Elaboració:
Vi fet amb raïms de vinyes velles de garnatxa, samsó i syrah de diferents municipis de l'Alt Empordà.
Criança de 4 mesos en barrica de roure francés i americà.
Samsó, garnatxa i syrah de l'Empordà
Grau alcohòlic de 14.5%, comercialitzat amb ampolla borgonyesa. L'etiqueta està dissenyada per Oriol Malet, on vol recordar l'estètica de Mary Popins.


Nota de tast:
- Color: cirera intensa
- Olor: aromes a nabius i gerds, amb tocs de farigola
- Sabor: en boca ofereix un llarg recorregut, elegant i mineral, tanins suaus i agradables.


Nosaltres el vam tastar amb un remenat de rovellons i una torrada de pa i oli. Tot molt bo i tot de proximitat.


(Nota 1):
Informació dels cellers / Font: Blog Probando Vinos

Celler Coca i Fitó és el cognom dels germans Toni i Miquel que, originaris de l'Alt Penedès i amb tradició vitivinícola familiar, van començar l'elaboració de vins sota la DO Montsant a 2.006. El tocat De L'Ala és un projecte iniciat en 2.011 en conjunció amb el Celler Roig Parals a l'Empordà.

Per la seva banda, Celler Roig Parals correspon a la 4ta generació d'una família dedicada a l'elaboració del vi des del S. XIX, els avantpassats es van veure molt afectats pel desastre de la fil·loxera, al punt que van haver d'emigrar a les comarques del Rosselló francès per guanyar-se la vida i aconseguir recursos per repoblar les seves vinyes a partir de 1.890. De fet els empelts de Carignan (Carinyena o Samsó) que avui posseeixen procedeixen dels empelts que van portar de la seva aventura en terres més del nord. Avui en dia tenen unes 10 ha de vinyes que complementen fins a les 14 amb altres viticultors de la zona.

Altres vins de Coca i Fitó són, en la DO Montsant: Coca i Fitó Negre, Rosa i Dolç, els Jaspi Negre, Maragda, D'Or; a la Terra Alta tenen adscrit el Jaspi Blanc; el Tolo do Xisto (Boig per la Pissarra en gallec) a la DO Ribeira Sacra en col·laboració amb l'enòloga Andre Obenza; i els tocat de l'Ala i tocat i, posa't en col·laboració amb Roig Parals.

Per la seva banda, Roig Parals també elabora i comercialitza els Mallolet Negre i Rosat, el Camí de Cormes, La Botera, el Roig Parals, tots ells negres majoritàriament de Samsó i Carinyena, monovarietals o en diferents cupatges; el negre al Pla de Molí de Cabernet Sauvignon i Merlot; així com el blanc Mallolet de Macabeu i Garnatxa Blanca; i el rosat La Botera.

Tocat de l'ala amb un remenat de rovellons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada