diumenge, 3 de març del 2013

Vinya Marina

Vinya Marina ja és una realitat
Avui diumenge 3 de Març de 2013 hem fet realitat un petit (..o gran...) projecte que mos rondinava al cap des de l'estiu passat.


Tots els que ens coneixeu sabeu l'amor que tenim pel vi i per tot el que l'envolta. Hem fet cates, visites, enoturisme, hem comprat vi, hem fet aquesta secció del blog dedicat al vi, etc etc...
Així que vam pensar que el que ens faltava era tancar el cercle i FICAR-MOS A FER VI.

El repte és fantàstic!!!

Sabem consumir vi, però no tenim ni idea de plantar, cuidar la vinya i després fer el treball del celler. Per això el repte és aprendre. No tenim pressa, tot lo contrari, tenim tota la nostra vida per davant. Aquest és el nostre mini-projecte.

Algun dia, després de bastants errades, sabrem portar la vinya, i vinificar respectant i comprenent el nostre terroir....o això és la intenció.

Les etapes:

1. El TERRENY
Un cop la locura de fer vi ja estava assentada a casa, la desició era on plantar: comprar un petit terreny a Vinaròs? buscar algun terreny familiar a Ulldecona? a Alcalà de Xivert?
No ens va costar molt recordar que la "uela" Consuelo encara tenia un petit terreny al costat de la Peadero d'Alcossebre. Ostras!!
Vam anar i efectivament allà estava: un petit terreny d'uns 1.500-2.000 m2 amb una caseta de camp que el meu "re-iaio" va fer tot just acabar la guerra civil. La caseta dels "marins" que és el sobrenom que té la meva família materna.
El fet de recuperar patrimoni perdut de la família ja ens agradava.
Així que durant aquest mesos hem estat preparant un terreny que feia més de 30 anys que no es treballava. El meu amic Juanlu va fer un bon treball.
La caseta tenia que dir-se Villa Marina. A partir d'ara es dirà VINYA MARINA.

GRÀCIES MAMI!! Ja voràs que xulo quedarà!!

2. LES VARIETATS
Volem fer blanc i negre....i qui sap si en un futur una segona fermentació del blanc...
Aquesta "microvinya" es compon de les següents varietats:
Pel vi blanc: 125 ceps de Chardonnay
Pel vi negre: 103 ceps de Garnatxa i 45 de Syrah, per fer un coupatge 70:30

3. LA PLANTADA:
Ahir vam marcar i avui hem plantat.
Un dia que el recordarem amb molta ilusió i molta alegria.
Podeu vore les imatges la cara que fem.

4. EL SOPORT TÈCNIC
Una cosa està clara: si no saps d'algun tema....pregunta i envoltat de gent que en sap....jeje!!!
Això és el que hem fet!!
Tinc la sort de tindre un soport fantàstic:

Afortunadament tinc un amic de la infància que és un "rato sabut" amb aquest tema. És la seva professió i la seva passió. Josep!! Gràcies per aguantar-me i explicar-me tot allò que et pregunto....i lo que te queda....jeje!!!

Jo crec que quan li vaig contar al meu cunyat el que tenia en ment li va agradar tant o més que a mi.
De fet, així ho ha manifestat. Ens ha ajudat en totes les etapes que hem fet, i estuc segur que així ho seguirà fent. Per això estic content i vull manifestar-ho a este post!! Merci cunyaoooo!!! Ja voràs quin vi fotrem!! Jeje!!

Aquest soport el tanca Juan. Juan és el pare de mon cunyat. Un gran home que tota la vida l'ha dedicat "al tros". Ell tenia vinya quan abans la gent en feia per vi a casa. Ara no en té, i per això crec que també s'ho ha agafat com una petita ilusió pròpia. S'ha implicat com si fos d'ell: parlem, m'explica coses, coses que no sé, va a vore el tros, el torna a llaurar, etc etc...
Sense la seva ajuda segur que no haguèssim plantat!!

Familieta Adell-Sanz
Març de 2013


GALERIA FOTOGRÀFICA:


LA PLANTADA:


Terreny marcat
Els ceps










 
Pas 2: ficar el planter
Pas 1: fer forat en la barrina










 
Pas 3: tapar l'arrel i regar
Pas 4: celebrar-ho
















 














PERSONATGES IL·LUSTRES A LA PLANTADA:

Ensenyant a plantar als petits
La "Marina" i Ramon


Ramon i Gisela















Lo "uelo" Ramon & Jr
La iaia Isabel & Jr
La nostra amiga Elena i Julia&Pedro






LES CELEBRACIONS:


The cunyats
2013: La nostra Joanna i els ceps
Elena and Gis





EL PROCÉS D'ACONDICIONAR EL TERRENY:

Agost 2012
30 anys així...

















Octubre 2012
Eliminant "las malas hiervas"












Gener 2013: movent terres
Gener 2013: ja apunt



Febrer 2013: tractorat
Febrer 2013: llaurat


2 comentaris:

  1. Enhorabona, em sembla una opció fabulosa a una terra amb tradició de bons vins.

    ResponElimina
  2. Merci!! Nosaltres estem molt il·lusionats, i això és lo que més importa...
    Aquesta terra va ser de gran tradició de vins i fa ganes saber si la terra encara serà agraïda amc la vinya...

    ResponElimina