Es un vi que qualitat-preu ens agrada.
Té una acidesa equilibrada
Es fàcil de beure Té un toc de barrica que fa que els tanins estiguin equilibrats i el seu pas en boca sigui agradable.
Este vi el vam obrir amb:
- Tomacons farcits
- Primentó verd farcit de truita en pataca
Espero que vos agrade.
Dades tècniques:
Identificació:
Nom: Enate Cabernet Sauvignon Merlot 2007
Lloc: Salas Bajas (Huesca)
DO: SomontanoVarietats: 50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
Dades d'interés......
Fitxa de tast:
- Color: Color cirera de mitjana capa
- Olor: Nas suggestiva i complexa de fruits del bosc (grosella, esbarzer) amb elegants matisos florals (violeta) i indicis de pebre, vainilla i sotabosc
- Sabor: Paladar suau i rodó sobre un tou matalàs tànnic, que obre pas a un final de boca saborós, amb notes de torrefacte. Acidesa equilibrada que li farà millorar en ampolla 4 - 5 anys
El vi:
VINIFICACIÓ: Els raïms, veremats manualment, són escuats i rebregades lleugerament. Els mostos de cada varietat fermenten per separat a 26 º C en dipòsits d'acer inoxidable. Després de la fermentació malolàctica, el vi roman en bótes de roure, francès i americà, de 225 litres durant sis mesos, el temps necessari per donar-li un toc de distinció.
EMBOTELLAT: Entre febrer i maig de 2007
TAST: Color cirera de mitjana capa. Nas suggestiva i complexa de fruits del bosc (grosella, esbarzer), amb elegants matisos florals (violeta) i indicis de pebre, vainilla i sotabosc. Paladar suau i rodó, sobre un tou matalàs tànnic, que obre pas a un final de boca saborós, amb notes de torrefacte. Acidesa equilibrada, que li farà millorar en ampolla durant els pròxims cinc anys.
IMPRESSIONS DEL ELABORATS: Un vi de caràcter cosmopolita i fàcil de beure. La seva aroma, en què predomina el caràcter varietal sobre els aromes terciaris de la criança i els seus tanins vellutats fan d'ell un autèntic vi per a tots els públics.
SERVEI: És important prendre el vi fresc, entre 14 i 16 º C. D'aquesta manera l'ENATE Cabernet-Merlot, dóna ampli joc i combina amb rostits, carns i formatges, i tolera el maridatge amb peixos en salsa.
La Bodega:
Enate és tot un paradigma de celler modern i firma líder en el Somontano. El 1991 la família Nozaleda-Arena funda Vinyes i Criances de l'Alt Aragó, més coneguda popularment com Enate. La D.O. estrenava reglament i Consell Regulador, aprovats feia pocs anys, i la família es converteix en pionera a una DO que donaria molt a parlar. Es comprometen amb la qualitat i des del principi, i per motiu de les seves inquietuds personals, de seguida s'agermanen amb l'art contemporani per il.lustrar l'esperit dels seus vins.
L'aliança funciona, i artistes de la talla d'Antonio Saura, Chillida, Tàpies o Bechtold han decorat les etiquetes dels seus vigorosos i sorprenents vins, molts d'ells considerats obres d'art per la seva continent tant com pel seu contingut.
La viticultura de Enate es basa en quatre punts essencials: tecnologia útil, una viticultura respectuosa amb el medi ambient (utilitzant tècniques de cultiu biològic), una verema manual i la limitació de producció per hectàrea. Exemple de la seva magnífica difusió dins i fora de les nostres fronteres és que els vins del celler estan presents en 21 països d'Europa, Estats Units i Canadà, Guatemala, Costa Rica, Panamà i República Dominicana, a més de la recent obertura de mercat a Àsia (arribant a la Xina, Corea, Vietnam, Myanmar i Índia), i prop del 30% de la producció es destina a exportació. Actualment Enate produeix deu vins diferents: sis negres (entre els quals el clàssic Enate Reserva Especial és la joia de la corona), tres blancs i un rosat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada