No havia tastat vins de la DO Jumilla, i en menys de 2 setmanes, vam tastar 2.
Aquest es el segon, també monovarietal de Monastrell.
Més o menys són vins semblants, segurament en el preu no tindran gran diferència.
Aquest el vaig tastar el dia de la Diada de Catalunya amb una bona paella.
Dades tècniques:
Identificació:
Nom: Casper - Monastrell 2007
Bodega: Bodegas Guadiola
Lloc: Jumilla (Murcia)
DO: JumillaVarietats: 100% Monastrell
Dades d'interés......
El vi Casper Negre Roure 2007, ha obtingut la medalla de Bronze en el concurs internacional Challenge International du Vin 2009 celebrat el passat mes de març a la ciutat francesa de Bordeus. Un gran reconeixement per a un vi nou que reconeix l'esforç en l'elaboració pels nostres tècnics de Cellers Guardiola.
Pretén elaborar vins al llarg i ample de la nostra geografia partint de raïms autòctons d'alta calidad.
Enorme dosi d'una meravellosa raïm Monastrell al costat d'una acurada criança en bóta que potencia les qualitats d'aquest raïm autòctona de Jumilla.
Fundada el 1850, Cellers Guardiola és una empresa familiar ubicada a la zona de Jumilla que ha arribat fins als nostres dies elaborant vins a partir de l'autòctona Monastrell. Ja van sis generacions de cellerers dedicats al cultiu i l'elaboració de vins guiats per una màxima: aconseguir una altíssima qualitat en tot el que produeixen. Això els ha convertit en un dels cellers més punteres de la DO Jumilla, símbol de tradició i també d'una encertada visió de futur. El celler té diverses finques repartides per tota la DO Jumilla amb diferents tipus de sòls i orientacions. La vinya més extens és el de Monastrell de cultiu ecològic (150 hectàrees), i altres 184 hectàrees de cultiu convencional amb les varietats Monastrell, Ull de llebre, Cabernert Sauvignon, Syrah i Merlot, el que els permet oferir una àmplia oferta de vins.
Fitxa de tast del Casper 2007
- Color: D'un intens color vermell picota molt cobert de capa i rivet morat, denotant joventut.
- Olor: En nas destaquen els aromes a fruits vermells madurs amb matisos balsàmics i records minerals. Molt expressiu.
- Sabor: En boca es mostra untuós, carnós i vellutat. Apareix la fruita vermella amb intensitat en conjunció amb els balsàmics. Harmònic, amb un postgust agradable i subtil.
Ángel Luis Margüello González, enòleg de Bodegues Guardiola, parla dels seus vins
"Es tracta d'un vi elaborat amb raïms amb una maduresa fenòlica perfecta que ha limitat l'astringència habitual de la Monastrell de la zona. Els 4 mesos de barrica li han concedit una complexitat sorprenent, fent d'aquest un vi molt agradable de beure.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada