dilluns, 10 d’octubre del 2011

Museum 2005


El passat divendres vam anar a sopar al Rojo Picota (Peníscola)
Aqui vaig trobar un vi de Cigales, i com feia temps que no en tastava, la desició va ser molt fàcil.
Aquestos vins de Cigales tenen una similitud als DO Duero, una mica més suaus, i amb uns tanins ben estructurats.


Identificació:

Nom:         Museum 2005
Bodega:     Finca Museum
Lloc:          Cigales (Valladolid)
DO:           Cigales
Varietats:    100% Tempranillo
Dades d'interés...

VINYES
Aquest vi procedeix d'una selecció de vinyes velles, entre 30 i 70 anys, ubicades en uns sòls de sorres i pedra sota dels quals hi ha un subsòl argilo-sorrenc-calcari. Aquestes vinyes coronen les parts altes de l'orografia de la Vall del Pisuerga i van baixant per les vessants orientats al sud cap al riu, tot això a escassos quilòmetres de Valladolid i situant-se entre 700 i 790 metres d'altitud. El rendiment oscil.la entre els 3.000 i els 5.000 kg / ha. Les podes són curtes, la conducció en vas, els abonats nuls excepte l'aportació de matèria orgànica, en definitiva, es continua amb la viticultura dels nostres avantpassats.
Aquestes característiques juntament amb un clima dur, de grans contrastos de temperatura entre el dia i la nit els mesos d'estiu, hiverns llargs i molt freds, amb fortes gelades primaverals, fan que els raïms obtinguin una sanitat i una maduresa alcohòlica i polifenòlica que gairebé freguen la perfecció.


ELABORACIÓ
Després de la verema manual en caixes i el seu pas per les taules de selecció, el raïm va ser derrapat passant a dipòsits d'acer inoxidable de 15.000 Kg fermentar entre 28 º i 30 º C, amb llevats autòctons i control de temperatura. Les anàlisis, remuntats i tastos diaris dels mostos decidir el moment del trasbals, produint aquest als 15 dies per tal d'aconseguir el màxim d'extracció d'aromes i color però respectant una suavitat tànnica que ens facilitarà un bon pas de boca


CRIANÇA
14 mesos entre bóta nova de roure americà i francès de segon any, amb freqüents trasbalsos i farcits. La nostra selecció i control de les bótes situades en unes condicions òptimes d'higiene, temperatura i humitat, sense trepidacions, en silenci, doten a aquest vi d'una harmonia i rodonesa que ho fan molt llaminer.
Posteriorment, el vi després d'una estabilització natural s'embotella i reposa en els nostres ampollers un mínim de 7 mesos abans de sortir al mercat. Aquestes ampolles reposen en silenci, amb temperatura i humitat controlades fins al moment de l'etiquetatge.



NOTES DE TAST
- Color: vermell cirera-rubí, de capa alta i marcat amb certs tons morats. Molt viu a la vista i brillant.
- Olorofereix una distingida conjunció de fruita vermella madura i notes especiades i torrades procedent de la bóta.
- Sabor: a la boca s'ofereix llaminer, amb carnositat, amb una estructura tànnica en equilibri amb la seva acidesa. Al paladar es mostra amb fermesa i tanca el seu recorregut amb un final que confirma l'elegància que el nas va anunciar. És un vi que seguirà creixent en ampolla durant anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada