diumenge, 9 d’octubre del 2011

Cuatro Pasos 2009



Esta temporada estic provant tants DO's com raïms que no havia provat mai.
Avui vos presento un vi del Bierzo, amb un monovarietal: Mencía.
Procedents de ceps de més de 80 anys.

És un vi de qualitat mitja, d'uns 6 euros
Relació qualitat preu es correcte

Este vi va maridar:

Albargínia amb frankfurt i gratinat


Identificació:

Nom:         Cuatro Pasos 2009
Bodega:     Bodegas Martin Codax
Lloc:          Cacabelos (Leon)
DO:           Bierzo
Varietats:    100% Mencia



Fase visual

Vi de color vermell picota amb reflexos molt moradencs en capa fina. cobert, capa mitja-alta. presentat, net i brillant. En agitar la copa tenyeix les parets i mostra una bona llàgrima alcohòlica.



Fase olfactiva

Aroma d'intensitat mitjana i profundament fruiter. Gran pes de fruita en forma d'aromes a mores i groselles, iogurt de mores. Aroma fresc al mateix temps que llaminer i dolç. De fons es perceben notes de regalèssia i lleugers records de la seva curta criança en bóta.

Fase gustativa

Entrada potent en boca, vi carnós i ben estructurat. Bona càrrega tànica ben arrodonida, gens agressiva. Correcta acidesa que equilibra el grau alcohòlic i aporta frescor i vida al vi. Pas molt agradable, amb una persistència mitjana en forma de records a fruites del bosc per via retronasal.

Comentaris

Aquest Quatre Passos és el fruit del bon fer dels Cellers Martín Códax amb la varietat autòctona Mencía a la comarca del Bierzo. Ha estat sotmès a una curta criança en bótes de roure americà i francès durant un període de 2 mesos. En nas el pas per bóta prou feines es nota i no entela el seu caràcter fruiter i la seva joventut. En boca el dota d'una bona estructura i el suavitza aconseguint un vi molt agradable de beure. Recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada