![]() |
Tern Garnatxa Negra i Syrah 2011 |
Avui he començat pel negre: Una garnatxeta negra amb syrah, un dels meus coupatges preferits.
Són del Celler Tern, un petit celler creat ara fa 2 anys amb molta il·lusió i energia. El formen 3 joves, una convinació perfecta per fer vins: un agricultor, un cellerer i un enòleg.
La seva filosofia: crear vins que expressin el terroir característic de la Terra Alta. Podeu imaginar-vos que les garnatxes són la base d'aquest celler.
Van començar al 2010 fent unes 1.000 ampolles de blanc amb garnatxa blanca i unes 450 de negre fer amb garnatxa i syarh.
Al 2011 van arribar a les 3.700 ampolles del Tern Garnatxa Blanc i 2.550 del Tern Garnatxa negra i Syrah.
La producció de 2012 ronda les 8.000 ampolles, incloent la carinyena al negre Tern i també un monovarietal de Syrah.
Han rebut diferents premis i mencions en aquest curt període, el que demostra que són ja uns vins competitius.
L'última Festa del Vi de Gandesa, la XXV edició van ser premiats com a millor vi negre collita 2011.
Aquest Tern Garnatxa Negra - Syrah 2011està fet amb 51% de Garnatxa i el 49% de Syrah i amb una criança de 7 mesos en barrica de roure francés.
Un vi jove molt interessant: aromàtic, amb fruites del bosc i vermelles, uns tanins suaus que fa que en boca sigui molt agradable, untuositat i persistència correctes. Un vi que el recordes sense defectes.
Identificació:
Nom: TERN - Garnatxa Negra i Syrah 2011
Bodega: TERN Obrador de Vi
Varietats: 51% Garnatxa49% Syrah
Dades d'interés...del celler
Nota de tast:
![]() |
Producció 2.550 ampolles |
- Color: color vermell rubí-violeta burdeus que denota una adolescència en el vi.
En moure el vi per la copa s'aprecia una bona llàgrima colorejada, amb
tons granatosos i intensos.
- Olor: En nas descobreix una complexitat d'aromes començant pels aromes de
fruites del bosc acabant per aromes a fruites vermelles madures. De rere
fons apareixen les aromes terciàries, de la criança, essent el cafè, la
vainilla o fins i tot tons de xocolata els que fan d'aquest vi una
aroma agradable en nas.
- Sabor: El pas per boca és molt agradable, amb una bona untuositat i
persistència. El taní és suau i dolç. Té un bon equilibri i molt bona
estructura.
La via retronasal desprèn els aromes de fruites que es mencionaven en la primera aroma de nas.
Elaboració:
-Verema. La verema va ser els dies 1 i 11 de setembre de 2011 i es va fer de forma manual en caixes de 15-20 quilos de capacitat-Maceració. La maceració va ser de 24 hores a 10ºC amb el raïm derrapat i trepitjat.
-Fermentació. El procés de fermentació consta de 3 fases: la maceració pre-fermentativa, la fermentació alcohòlica amb maceració de les pells i la maceració post-fermentativa. En cada una de les etapes s’aconsegueixen els aspectes organolèptics desitjats. La fermentació va durar un total de 10 dies a temperatures de 20 a 25ºC.
-Criança. La criança es va dur a terme en bóta de roure francès de primer any i va durar un total de 7 mesos durant els quals s’ha seguit la seva evolució mitjançant degustació per obtenir el punt òptim.
-Embotellat. El dia d’embotellat és el 6 d’octubre de 2012 i el temps de criança en ampolla és de 2 mesos mínim.
![]() |
Premi millor vi negre collita 2011 |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada