
Diuen que és el vi de les dones per excel·lència.
Un vi blanc untuós, molt aromàtic i d'agradable dolçor.
El vam comprar al celler Gramona i el vam tastar a casa en molt bona companyia. Per tant, tot i que aquests vins no són de la meva devoció, el recordo perfectament com un vi agradable de beure, pot ser millor amb un foie o formatges grassos....(no va ser el nostre cas...vam fer un bàsico-clàssico)
Fet amb un coupatge de 4 varietats, 3 d'elles molt dolces i per tant, molt aromàtiques, mesclades amb l'elegància del Sauvignon Blanc.
Només s'utilitza el most flor de cada varietat.
Molt aromàtic i expressiu. Un vi molt agradable, seductor, ampli i untuós. Molt bona acidesa. Textura untuosa. Llarg i persistent.
Si algun cop voleu seduïr a una noia (que no li agrada massa el vi) ja sabeu el que demanar.....jeje!!
Identificació:
Nom: Gessamí 2011
Bodega: Gramona
Lloc: Sant Sadurni (Barcelona)
Web: http://www.gramona.com
DO: D.O.Penedés
Varietats: Gewürztraminer
Muscat d'Alejandria
Muscat de Frotignan Web: http://www.gramona.com
DO: D.O.Penedés
Varietats: Gewürztraminer
![]() |
Flors de Gessamí |
Sauvignon Blanc
Dades d'interés...
Nota de tast:
- Color: Brillant pàl·lid verdós amb reflexos palla.
- Olor: Explosió aromàtica. Com si d'un passeig de primavera es tractés, ens recorda la frescor de l'aire pur, ram de flors blanques (Roses i Gessamí), flor de Azahar, Albercoc, uns boscos ... tot recobert d'una atmosfera melosa i plena de frescor, amb un tímid resplendor mineral i un envoltant record a infusions i una brisa cítrica
- Sabor: Ens envolta el seu aire melós, la seva frescor i la seva acidesa, tacte suau, untuós i flexible al mateix temps. Llarg i untuós postgust amb el record de les flors blanques i pell de cítrics.
Elaboració:
Veremes realitzades segons el moment de maduresa de cada varietat: primer el Muscat de Fontignan, després el Gewürztraminer, seguit del Muscat d'Alexandria i finalment el Sauvignon Blanc.
Es van vinificar les varietats per separat. Es van realitzar maceracions pel·liculars prefermentatives a 10 ºC per a una màxima extracció aromàtica seguit d'un suau premsat, obtenint només la flor, és a dir un 40% d'extracció, posteriorment es va realitzar la fermentació entre 13ºC i 15ºC.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada