dijous, 12 de juliol de 2012

Laurona 2006

Aquest és el post del blog de vins número 100.
Cent entrades parlant de vins, cellers, DO's, raïms i alguna curiositat...he aprés i he disfrutat molt, espero seguir així i fer els 200, 300...i per què no els 1000...buff!!

Avui parlem del vi que vam demanar el dissabte passat pel nostre sisè aniversari de boda al mateix lloc, a Les Moles.
Vam demanar un Laurona 2006, de la DO Montsant.

Celler Laurona es va crear al 1999 inicialment pel René Barbier i Fernando Zamora. Més tard, al 2009 es van incorporar el Josep Maria Mainat i el Toni Cruz, els dos ex-trincos que van fundar  la productora Gestmusic, que crec que fa poc l'han venut a la productora a Endemol.

Celler Laurona està ubicat a Falset, i tenen les finques a les poblacions de Falset, La Figuera, El Masroig i Darmós.

Actualment fan tres tipus de vins:
- Laurona: amb un coupatge de Garnatxa, Carinyena, Merlot, Syrah i Cabernet
- 6 vinyes de Laurona: un vi fet de 6 finques molt especials amb garnatxa i cariñena. La joia del celler.
- Blanc de Laurona: suposo que un dels molts experiments i creacions dels René i cia....un blanc de noirs, un blanc fet amb garnatxa negra i fermentat en botes de 500L de roure francés. Tant sols 2 botes, tant sols 1.000 ampolles, que evidentment s'han esgotat.

El Laurona que vam beure era del 2006, un vi que cal decantar-lo, un vi complex i agradable, notes de fruita molt madura, i un taní molt equilibrat, molt redó...
Els gustos i sabors són molt particulars, molt subjectius, per mi aquest vi era extraordinari, m'aportava tot el que busco en un vi: agradable, potent, untuós, madur....tot però no massa, sense ser molt pesat...
Per mi qualitat preu és un gran vi, per comprar una caixeta i deixar-la al celler de casa....segur que en els pròxims 4-5 anys en gaudirem més!!

Ha estat dos cops dins dels 100 vins més competitius del món, i també en Robert Parker el va puntuar amb un 92 en l'anyada 2003. Altres anyades amb 91 i 90 punts.
La criança de laurona és amb botes de roure francés de 500L



Identificació:

Nom:        Laurona 2006
Bodega:    Celler Laurona
Lloc:         Falset (Tarragona)
Web:        www.cellerlaurona.com
DO:          D.O.Montsant 
Varietats:   Garnatxa
                 Carinyena
                 Merlot
                 Syrah
                 Cabernet Sauvignon


Nota de tast:
- Color: Vermell violaci 
- Olor: Complex, intens, aromes de pruna
- Sabor: Persistent, fruita madura, untuós, taní equilibrat.

Dades d'interés...del celler
Laurona neix amb la filosofia d'aprofitar la diversitat dels millors terrers de la DO Montsant. Per això es nodreix de selectes "pagos" de Falset, Marçà, El Molar, la Figuera i Darmós. La complexitat de les vinyes velles i una acurada vinificació i criança acaben de perfilar aquest elegant vi.

Nota de tast
D'aroma intens i complex, evoca notes de grosella negra, prunes madures i nous torrades, tot això embolicat en records de vainilla, canyella, regalèssia i violeta.  

En boca es mostra untuós, a terciopelado, llarg i afruitat. Els seus tanins madurs asseguren la seva evolució durant els propers deu anys.

Varietats:
Elaborat amb ceps vells de garnatxa i carinyena juntament amb una selecció de merlot, syrah i cabernet.

Vinificació:
Fermentació controlada en dipòsits d'50hl. Maceracions molt llargues amb freqüents "bazuqueos" i remuntats per assolir l'òptima extracció.

Criança:
12 mesos en bótes de roure francès de 500 litres

Producció:
D'aquesta anyada es van elaborar 60.000 ampolles



Premis:
En dues ocasions, aquest vi ha estat inclòs dins la llista dels 100 vins més competitius del món de la prestigiosa revista Wine Spectator.

També en dues ocasions va ser puntuat pel prestigiós Robert Parker amb 91 punts.


Premis Laurona
90 punts Laurona 2006 Guia Peñín 2012

90 punts Laurona 2006 Robert Parker, WineAdvocate 2010
91 punts Laurona 2005 Robert Parker, WineAdvocate 2010
91 punts Laurona 2003 100 vins més competitius del món Wine Spectator
92 punts Laurona 2003 Robert Parker, WineAdvocate 2010
91 punts Laurona 2004 Robert Parker, WineAdvocate 2010


1 comentari:

  1. Felicitats per el post numero 100 i m'alegro que sigui aquet tant especial del nostre sisé aniversari, hem va encantar! Tot i k la companyia i el menjar eren insuperables jiji mua!

    ResponSuprimeix