divendres, 20 d’abril del 2012

Abadia de Poblet 2008


Aquest vi me'l van regalar, i com ja sabeu, m'encata que el vi es regali, jo ho faig i també m'ho fan.
Que et regalin un vi significa que han pensat en tu, i si damunt l'han comprat a la zona, doncs ja és el regal ideal per mi. Merci Ori!!

Hi han vins que tenen una raó de ser i aquest és un:
Aquest vi neix per l'interés de la Comunitat Cistercenca per re-empendre la tradició vitivinícola del Cister, originaria del s.XI a la Borgonya que treballaven amb el Pinot Noir.
Al 1989 el Grup Codorniu s'adhereix al projecte i planten 9 Ha de Pinot Noir dints del mateix recinte emmurellat del Monasteri de Poblet.
Al 2002 surt el primer Abadia de Poblet

És un dels pocs vins 100%  Pinot Noirs que es fa a les Espanyes.
Sóc un autèntic inexpert sobre aquesta varietat, però em va semblar un vi interessant. En nas em recordava a un champagne (pot ser va ser subjectiu).
El primer tast no em va dir res, el vaig deixar obert una bona estona i ja el vaig trobar més interessant, aquest vi necessita que respire per obrir els aromes de la Pinot Noir.
De fet, he llegit i inclús hi ha una copa especial per al Pinot Noir, més oberta, justament per això, per oxigenar el vi.
Un vi molt aromàtic, lleuger en boca pero a la vegada ben estructurat.



Identificació:

Nom:         Abadia de Poblet 2008
Bodega:      Bodega Abadia de Poblet (Grup Codorniu)
Lloc:          Poblet (Tarragona)
Web:          http://vinosdepoblet.blogspot.com.es/
DO:           D.O.Coca de Barbera
Varietats:    100% Pinot Noir



Pinot Noir de l'Abadia de poblet
Dades d'interés...del celler:

Elaboració:

Maceració prefermentativa d'uns quatre dies a 10ºC amb la posterior fermentació alcohòlica en dipòsits d'acer inoxidable durant uns 10 dies a una temperatura controlada de prop dels 26ºC. Un cop acabada la fermentació en les tines d'acer inoxidable, s'omplim les bótes de roure francès de 225 L amb la finalitat de fer la fermentació malolàctica en bóta i una criança d'uns 12 mesos per incrementar encara més la complexitat aromàtica que ja de per si té el Pinot Noir. Posteriorment s'embotella i es manté en ampolla un mínim de 6 mesos a la bodega abans de comercialitzar a la botiga del propi celler.
Període òptim de consum:2010-2016



Nota de tast:

- Color:
Notable capa es tracta d'un Pinot Noir. El color és robí amb tonalitats violàcies.
- Olor: Vi especialment delicat i complex. Combinant a la perfecció les aromes a fruites vermelles madures, les espècies tipus pebre i vainilla, certs torrats i sotabosc del roure, amb notes florals que guanyen pes a mesura que el vi s'obre.
- Sabor: Entrada elegant, equilibrada i delicada en el pas en boca. És intens i dens amb un final llarg i persistent amb tanins puges i vellutats. Ens recorda en boca les aromes ja trobats al nas.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada