dilluns, 6 de febrer del 2012

Morlanda Blanc 2009


Segurament és el primer blanc de Priorat que he tastat, almenys que jo recordi.
En un sopar que jo era l'invitat, van obrir un Morlanda Negre, per cert fantàstic, i em van regalar aquesta de blanc.
Recordo que la vaig obrir per un dia especial, ja que vaig compendre que era un regal especial.

Un vi diferent a la resta de blancs, fet a partir de garnatxa blanca i un poc de macabeu amb una mica de criança. Un vi "gras" però amb una acidesa que l'equilibrada. Un vi que en diuen d'ampli maridatje.

Fa una setmana, el vam tornar a demanar a un Restaurant de Falset.

Identificació:

Nom:         Morlanda Blanc 2009
Bodega:     Viticultors del Priorat
Lloc:          Bellmunt de Priorat (Tarragona)
DO:           D.O.Q Priorat
Varietats:    90% Garnatxa Blanca
                 10% Macabeu

Dades d'interés:

Procedent de diverses parcel·les de la pròpia finca, algunes d'elles amb més de 30 anys d'edat.
Aquest vi vol ser tribut a la recuperació de la desconeguda i gairebé desapareguda varietat Garnatxa Blanca,
elaboració:
Maceració peculiar durant 14 hores i després fermentat a baixa temperatura.

Celler:

Viticultors del Priorat, signatura elaboradora de Morlanda, s'ubica a Bellmunt del Priorat (Tarragona) i pertany a la Denominació d'Origen Priorat. La propietat està situada entre turons, la més alta de les quals, Morlanda, dóna noms als seus vins.
Fundada el 1997, posseeix 72 hectàrees de les quals 22 són vinyes, alguns situats en pendents i altres en pla, en altituds que van dels 190 als 220 metres sobre el nivell del mar. Els vins de Morlanda procedeixen de vinyes de vint a quaranta anys d'edat, encara que hi ha també vinyes més joves i altres de nova plantació.
en altres temps productora dels grans blancs i generosos de les comarques  de Tarragona.

Nota de Tast:
 
- Color: Vi de net i brillant color groc palla amb ribet or 
- Olor: de bona intensitat, destaquen notes de flors blanques perfectament conjuntades amb notes de fruiter madur i matisos cereals. 
- Sabor: En boca és un vi gras, amb bona concentració, viva acidesa perfectament integrada i té un final de boca persistent amb records de poma madura i litxis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada